ÁSZF, Adatvédelem

Általános Szerződési Feltételek


ÉRVÉNYES: A(z) rkocka.hu, iqjatekbolt.hu, iqjatek.hu, jatekmese.hu,papirszer.hu, iqbaba.hu webáruházakban
ÉRVÉNYES: 2015. SZEPTEMBER 1-TŐL
Tájékoztatjuk, hogy a webáruhzáz  többdomainen működő webáruház
együttesen: Webáruház – használatával Ön elfogadja a jelen felhasználásifeltételekben foglalt
rendelkezéseket. Kérjük, hogy kizárólag akkor használja tovább a Webáruházat,ha a jelen
felhasználási feltételeket megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja.
Az Angol 42 Kft. (a továbbiakban: Üzemeltető) a jelen ÁSZF rendelkezéseit, aforgalmazott
termékek körét, vételárát, határidőket, szállítást, lemondást szabadonmegváltoztathatja. A változás a
Webáruház áruházban történt megjelentés időpontjától hatályos. Bármely vásárló,aki nem ért
egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. Aváltoztatások létrejött
szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

 

1.2. Az üzemeltető cégadatai és elérhetőségei azalábbiak:

Az eladó neve:Angol 42 Kft
Székhelye: 1149 Budapest, Angol u. 42.
Adószám: 25289136-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-206405
Bejegyezte: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
Bankszámlaszám: OTP Bank 10409015-50526688-54741058
Képviselő: Szántai Jánosné ügyvezető
Telefonszám: +36 20 916 15 49

E-mail: info@iqjatek.hu1. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK:
1.1 Az online áruházban mindenki vásárolhat, aki regisztrációval rendelkezik és elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglaltakat. A regisztrációhoz a vásárlást megelőzően a regisztrációs űrlapot kell kitölteni.
1.2 A hibásan, vagy hiányosan kitöltött regisztrációs lapot érvénytelennek tekintjük. Az rkocka.hu online áruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.
1.3 A bemutatott termékek részletes leírását az adott árucikk információs oldala tartalmazza. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t, viszont nem tartalmazza a szállítás költségét.
1.4 Akciós áru esetében az akció a megadott határidőig vagy a készlet erejéig tart. Amennyiben az akciósan megrendelt termék elfogyott vagy időszakos készlethiány merül fel, erről a megadott e-mail címre az eladó értesítést küld.
2. ON-LINE VÁSÁRLÁS
2.1 Válaszd ki a megvásárolni kívánt terméket, majd a termék bruttó ára alatt található mezőben állítsd be a pontos darabszámot és nyomd meg a "KOSÁRBA" ikont. Amennyiben más terméket is szeretnél vásárolni, ismételd meg az előbb leírtakat. Amennyiben úgy gondolod, hogy befejezed a vásárlást, kérjük kattints a honlapon jobb oldalt felül elhelyezkedő "KOSÁR" ikonra vagy szövegre.
2.2 (1. Kosár) A megjelenő oldalon alkalmad nyílik javítani az adatbeviteli hibákat, egyes tételek esetében darabszámot módosítani(+ és - gombok), kiüríteni a kosarat, a nem kívánatos tételeket az X jellel kitörölni, továbbfolytatni a vásárlást, valamint befejezni a vásárlást. Ha van kuponkódod, írd be a megfelelő mezőbe és kattints az "Ellenőrzés" gombra!
A vásárlás véglegesítése a „2. Személyes adatok»" gombra kattintással folytatható!
2.3 (2. Személyes adatok) Itt megtekintheted a személyes adataidat amit regisztrációkor megadtál! Ha szükséges (regisztráció óta megváltozott valamely adatod) az "Adatok módosítása" gombra kattintva javíthatod!
2.4 (3. Szállítási adatok) Itt kiválaszthatod a Neked legmegfelelőbb szállítási és fizetési módot. Ezek után a választott szállítási módtól függően megadhatod a szállítási adatokat, továbbá lehetőséged van a megrendelő adataitól eltérő számlázási címet is megadni. Az Egyéb megjegyzések rovatban más fontos információkat is megadhatsz, mint például: mikor tartózkodsz otthon a csomag átvétel miatt, vagy bizonyos termékből fiús vagy lányos színt szeretnél.
2.5. (4. Adatellenőrzés) Ezen az oldalon az előző lépésekben megadott adatokat ellenőrizheted le! Amennyiben minden adatot leellenőriztél, küldd el a megrendelésedet az oldalon található "Megrendelés" gombra kattintva. Ezután megjelenik egy újabb oldal, ahol visszajelzést kapsz arról, hogy sikeresen elküldted a megrendelést.
2.6 A sikeres rendelés elküldése után maximum 24 órán belül egy automata visszaigazolást fogsz kapni a vásárlás során megadott e-mail címre. A visszaigazolás tartalmazni fogja a megrendelt tételeket és a bruttó fizetendő összegeket, és a kiszállítási díjat.  Néhány munkanapon belül munkatársunk is küld információt, amelyben már a termék rendelkezésre állásáról, a kiszállítás napjáról is kapsz információt! (Kérjük figyeld a SPAM mappát is! Néhány levelező levélszemétnek jelölheti a visszaigazoló leveleinket!)
3. RENDELÉS, KISZÁLLÍTÁS
3.1 Az rkocka.hu online áruházban a rendelés kizárólag elektronikus úton lehetséges! Telefonon, faxon, levélben leadott rendeléseket nem áll módunkban elfogadni.
3.2 A beérkezett rendelésről az eladó visszaigazolást küld, amely tartalmazza a megrendelt termék vagy termékek pontos specifikációját és az árát, a megrendelő adatait, a számlázási és a szállítási címet. Amennyiben a visszaigazolás hibás adatot tartalmaz, azt a megrendelőnek 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra.
3.3 Amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, az eladó értesítést küld a termék várható szállítási időpontjáról.
3.4 Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén:  A megrendelt termékek kiszállítását országosan a Magyar Posta Zrt (MPL) végzi. A kézbesítés a csomag átvételétől 4-5 munkanapon belül várható. A futár 8-18 óra között keresi fel a címzettet, ezért olyan szállítási cím megadása szükséges, ahol munkanapokon a jelzett időpontban az átvételre jogosult személy tartózkodik.
3.5 Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén: Az átvevő köteles az átvételkor a küldeményt a fuvarozó jelenlétében megvizsgálni és a külső csomagoláson észlelt sérülés esetén felbontani. Az esetleges károkról a fuvarozóval közösen jegyzőkönyvet kell felvenni, továbbá a sérülést és a kárt a Magyar Posta Zrt (MPL)-nek haladéktalanul bejelenteni. Az átvevő köteles minden ésszerű intézkedést megtenni a kár enyhítése érdekében.
3.6 Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén: Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb kettő alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására.
3.7 Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén: A megrendelt és átvett áru vételárának és szállítási költségének kiegyenlítése utánvéttel történik. Az utánvét összegét a szállító képviselőjének az áru átvételekor készpénzben kell átadni.
3.8 Az esetleges szállítási késedelem vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén az Angol 42 Kft.-vel szemben kártérítési igény nem érvényesíthető.
3.9 A Magyar Posta Zrt ügyfélszolgálata:

Budapest X. ker. Üllői út 114-116.
Budapest Üllői úti központi ügyfélszolgálatunknál személyes ügyintézéshez időpontot a 06-40-46-46-46-os telefonszámunkon vagy az idopontegyeztetes@posta.hu e-mail címünkön foglalhat.

Ügyfélfogadás:
Hétfőtől szerdáig 08.00 - 17.00
csütörtökön 08.00 - 20.00
pénteken 08.00- 16.00
Vagy bármely postánkon nyitvatartási időben.

4. KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS:
4.1 Kellékszavatosság:
Vásárló az Angol 42 Kft. hibás teljesítése esetén az Angol 42 Kft.-vel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A Vásárló fogyasztói szerződés esetén az átvétel időpontjától számított 2 éven belül érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl a Vásárló kellékszavatossági nem tudja érvényesíteni. A Vásárló a kellékszavatossági jog érvényesítése esetén kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Angol 42 Kft. számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Angol 42 Kft. költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról a Vásárló egy másikra is áttérhet, ebben az esetben viszont a Vásárló köteles az áttérés költségét viselni kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Angol 42 Kft. adott okot.
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele amennyiben a Vásárló igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Angol 42 Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
4.2. Termékszavatosság:
Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vásárló eldöntheti, hogy a korábban ismertetett Kellékszavatossági jogot vagy a Termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
A termék abban az esetben tekinthető hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét a Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével a Vásárló e jogosultságát elveszti.
Termékszavatossági igényét a Vevő kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
• a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
• a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
• a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
4.3 Jótállás:
Hibás teljesítés esetén az Angol 42 Kft. a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) a kötelező 1 év jótállást vállal.
Az Angol 42 Kft. jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Vásárlót a jótállásból fakadó jogok az Kellékszavatosság és a Termékszavatosság ismertetésénél meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.
Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét, vagy javítását.
Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a javítására nincs lehetőség.
Amennyiben a Vásárló a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét, az Angol 42 Kft. köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti személyesen vagy e-mailben az alábbi elérhetőségek egyikén:
• Üzlet: Angol 42 Kft., 1149 Budapest, Angol u. 42.
• Telefon: 06-20/916-1549
• E-mail: info@iqjatek.hu
4.4 A szavatosságra, jótállásra vonatkozó hatályos jogszabályok:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
5. Észrevételek - reklamáció
5.1 Amennyiben az átvett árucikk bizonyíthatóan gyártási hibás vagy az a szállítás során sérült, természetesen díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre valamely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges. A szállítás során sérült termékek esetében kérjük, mellékelje a szállító (MPL) jegyzőkönyvét, amelyben a kézbesítő elismeri, hogy a csomagot sérülten adta át. Jegyzőkönyv hiányában a reklamációt nem tudjuk elfogadni.
5.2 Rendeltetésszerű használat mellett, 8 napon túl jelentkező gyári hiba esetén a hibás terméket javításra vesszük vissza. Ha a termék 14 napon belül nem javítható, a terméket kicseréljük. A javított vagy cseretermék szállítási díja minden esetben az Angol 42 Kft-t, a hibás termék visszajuttatásának költsége azonban a Megrendelőt terheli.
5.3 Amennyiben speciális kérésed vagy problémád lenne, kérjük fordulj bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a +36 20 916-1549-es telefonszámon, vagy az info@iqjatek.hu e-mail címen.
6. ADATVÉDELMI NYILATKOZAT
6.1 Az Angol 42 Kft., mint adatkezelő kijelenti, hogy az általa üzemeltetett webáruház működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor az alábbi hatályos jogszabályok figyelembevételével és betartásával járunk el.
• Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény;
• Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
• Az 2001.évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;
• Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
• Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII törvény;
Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat célja, hogy a www.rkocka.hu webáruházból rendelt termék megrendelése során megadott és a weboldal üzemeltetői („Adatkezelő”) számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.
Jelen Nyilatkozat hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza1 saját személyes adatait, vagy azok egy részét az oldalon, vagy az oldal közvetítésével.
A www.rkocka.hu webáruház által forgalmazott termékek megrendelése esetén olyan adatokat is megadhatnak, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján személyes adatnak minősülnek, így azok kezelésére ezen jogszabály rendelkezései az irányadók.
Személyes adatnak minősül bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül, vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy, vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. [2011. évi CXII. törvény]
A felhasználói megrendelés során megadott adatok közül kizárólag a név és az e-mail cím tekinthető bizonyos feltételek fennállása esetén (pl. a név és e-mail cím valós) személyes adatnak.
6.2 AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA
Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
6.3 AZ ADATKEZELÉS CÉLJA
Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása.
6.4 HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ
A felhasználó megrendeléskor hozzájárul, hogy az Adatkezelő a megrendeléshez kötelezően előírt adatait kezelje.
6.5 ADATBIZTONSÁG
Az Adatkezelő törekszik minden tőle elvárható intézkedést megtenni annak érdekében, hogy az általa használt számítástechnikai rendszerek biztonságát megvalósítsa, különös tekintettel az oldalon tárolt adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására.
6.6 A FELHASZNÁLÓ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI
A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését.
A Felhasználó a személyes adatainak törlését, vagy módosítását, illetve adatkezeléssel kapcsolatos információkat az alábbi e-mail címen kérheti: info@iqjatek.hu
A Felhasználó kérésére az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni az általa kezelt adatairól, az adatkezelés jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, megadni a tájékoztatást.
A felhasználó bármikor kérheti adatai helyesbítését, illetve módosítását.
Szolgáltató tiszteletben tartja és megóvja a személyes adatokat. A Szerződő adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Szolgáltató a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt. A Szolgáltató a Szerződő adatit a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.
Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.
6.7 JOGORVOSLAT
Felhasználó/vásárló adatainak nem jogszerű kezelése/felhasználása esetén panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Felhasználó a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:
• Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

• Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság:
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677

• A területileg illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetőségei:
Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.
Telefonszám: +36 30 940 7039
E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu
• A szolgáltató székhelye szerinti békéltető testület elérhetőségei:
Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
6.8 Adatvédelmi nyilvántartási szám:
Az Angol 42 Kft. illetve az rkocka.hu a regisztrált felhasználók adatainak kezelése: NAIH-87938/2015.,
6.9 Cookie (süti) szabályzat:
Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében "cookie-kat" használ. A cookie-k a látogató böngészője által, a látogató számítógépének meghajtóján tárolt kis adatcsomagok, amelyek weboldalunk megfelelő színvonalú használatához szükségesek. Elengedhetetlen a használatuk pl a "webáruház kosár" tartalmának követéséhez és frissítéséhez a vásárlás befejezéséig.

A weboldalunk használata közben 3-ik fél is elhelyezhet cookie-kat a látogató böngészőjében. Ezek a cookie-k statisztikai célokat szolgálnak (Google Analytics), hirdetéseink hatékonyságát növelik (Google Remarketing) , továbbá a látogató által megtekintett termékek alapján termékajánló szolgáltatást nyújtó Scarab Recommender működéséhez szükségesek. A felsorolt programok és szolgáltatások tökéletesen megbízhatóak és használatuk megfelel az adatvédelmi hatóság előírásainak.

A weboldalunk által használt cookie-k nem tárolnak semmilyen személyes adatot és egyéb módon sem gyűjtenek a személy beazonosítására alkalmas információkat!
A cookie-k törlése vagy a cookie fogadás végleges letiltása a látogató által használt számítógép (vagy egyéb eszköz) böngészőjének beállításaiban lehetséges.
7. A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA
7.1 A Vásárló jogosult a megrendelést követő 24 órában, de legkésőbb a kiszállítás megkezdéséig a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mail-ben jelezni az info@iqjatek.hu e-mail címen, az Angol 42 Kft. ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a Vásárlót semmilyen költségviselés nem terheli. A Vásárló a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

7.2 A Vásárló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján az áru kézhezvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Az elállási határidő a termék átvételekor, illetve szolgáltatásnál a szerződéskötéskor kezdődik. Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darabnak kézhezvételétől számított 14 napon belül élhet a Vásárló az elállási joggal.
7.3 Elállásra vonatkozó szándékát a Vásárló köteles írásban, az iqjatek.hu e-mail címre, elküldve bejelenteni 14 napon belül. Ebből a célból a Vásárló felhasználhatja az elállásinyilatkozat-mintát is, innen tölthető le. E-mailen vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe. >>Letölthető elállási nyilatkozat<<
7.4 A Vásárló elállás esetén köteles a megrendelt terméket az Angol 42 Kft. címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. A Vásárlót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározottak szerint gyakorolja.
7.5 Vásárlástól való elállás esetén az Angol 42 Kft. köteles a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni. Az Angol 42 Kft. a visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz.
7.6 A visszatérítés vonatkozik a kiszállítási költségekre, kivéve a termékek visszajuttatásának költségeit. Az Angol 42 Kft. nem köteles a vásárló részére megtéríteni azon többletköltségeket, amely az Angol 42 Kft. által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. Az Angol 42 Kft. jogosult a Vásárló által kifizetett teljes összeg visszafizetését mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Vásárló nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.
7.7 Amennyiben a termék használt, az Angol 42 Kft. követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő teljes kárának megtérítését.
Bizonyos esetekben nem illeti meg az elállás joga a Vásárlót:
Teljesen egyedi, kifejezetten a vásárló kérésére készített termék esetén. (pl.: ajándéktárgyak, a Vásárló által biztosított fotókkal ellátva stb..)
8. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA:
8.1 Az rkocka.hu 42 online áruházban való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
8.2 Az rkocka.hu online áruház semmilyen módon nem felelős az alábbiakért, bármilyen módon is következtek be:
Az Interneten küldött, vagy fogadott bármilyen adat.
Bármilyen működési hiba a hálózaton, ami akadályozza az rkocka.hu online áruház normális működését és a vásárlást.
A kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása.
Bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése.
Bármely szoftver nem megfelelő működése.
Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
8.3 Az rkocka.hu online áruház nem vonható felelősségre semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való csatlakozásért és a weblapon történő vásárlásáért.
8.4 A vevő felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.
8.5 Az rkocka.hu online áruház bármikor értesítés nélkül megváltoztathatja a vásárlás feltételeit, kötöttségek nélkül módosíthat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a weblapon történő megjelenés időpontjától lép életbe.
8.6 A rkocka.hu online áruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a rendelését és törölheti a regisztrációját annak, aki bármilyen formában megsérti a szabályokat. A Vásárló nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.
9. EGYÉB RENDELKEZÉSEK:
9.1 A www.rkocka.hu weboldalon található képek és szövegek az Angol 42 Kft. szellemi tulajdonát képezik. Azok részben vagy egészben történő nyilvános felhasználása kizárólag az Angol 42 Kft. írásos felhatalmazásával lehetséges. Az illetéktelen felhasználás jogi következményeket von maga után!
9.2 Az online értékesítésekre vonatkozó hatályos jogszabály:
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről


Tárhelyszolgáltatója:
Tárhelyszolgáltató adatai:
3 in 1 Hosting Bt. Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Forrás u. 12. III/11 Levelezési cím: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1. Ügyfélszolgálati iroda: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1. hétfőtől-csütörtökig: 9.00-tól 15.00-ig pénteken: 9.00-tól 13.00-ig Adószám: 22206118-2-13 Közösségi (EU) adószám: HU22206118 Cégjegyzékszám: 13-06-055290 Statisztikai szám: 22206118-6209-212-13 Bankszámlaszámok: – Raiffeisen Bank Zrt. 12010422-00123554-00100001 – OTP Bank Nyrt. 11742252-29904044-00000000 – CIB Bank Zrt. 10700512-47421002-51100005 Telefonszámok: – vezetékes: +36/24/886-491 (csak a lent látható időpontokban!) – fax (csak fax!!!): +36/24/998-626 – mobil: +36/20/988-8155 (csak a lent látható időpontokban!) Telefonos ügyfélszolgálat: hétfőtől-csütörtökig: 8.00-tól 16.00-ig pénteken: 8.00-tól 13.00-ig
 
Központi elérhetőségek:
Tel.:    20/9161549
Cím:    1149 Budapest, Angol u. 42.
E-mail:     info@iqjatek.hu
      
Ügyfélszolgálat
Tel.:    20/9161549
Cím:    1149 Budapest, Angol u. 42.
E-mail:     info@iqjatek.hu


Általános szerződési feltételek letöltése   http://iqjatek.hu/aszf.pdf